O FUNDACJI

Fundacja Motiwator powstała w marcu 2019 roku, aby wspierać kobiety i mężczyzn w zakresie rozwoju świadomości, przedsiębiorczości i szeroko pojętego rozwoju osobistego.

Założycielką Fundacji jest Aneta Wątor.

Dlaczego powstała Fundacja Motiwator?

“Wkład w życie innych ludzi jest najważniejszą wartością jaką kieruje się w życiu. Od zawsze uwielbiałam motywować, wspierać, wydobywać z ludzi potencjał, uświadamiać i być przykładem dobrej, ambitnej kobiety. Od 5 lat organizuje spotkania Kobieta w Biznesie. Napisałam książkę o osobistej efektywności metodyką Kaizen. Wydałam planner który zwiększa efektywność tzw. dziennik celów. Kocham rozwój osobisty i mam na jego punkcie bzika.

Na co dzień pracuje w branży nieruchomości, której poświęcam dużo serca i czasu każdego dnia. Sama nie dawałam rady wspierać i motywować tak, jak bym tego chciała. Postanowiłam więc założyć fundację wspierającą rozwój świadomości i przedsiębiorczości. Zaprosiłam do współpracy kilkanaście cudownych, ambitnych osób. Ich potencjał i pracowitość sprawiła, że w bardzo szybkim tempie Fundacja rozrosła się. Jesteśmy w stanie organizować niesamowite wydarzenia. W zespole każda poszczególna osoba osiąga więcej niż w pojedynkę. W zespole wszyscy razem jesteśmy silniejsi dlatego możemy wykonywać ponadprzeciętne działania.

Gdyby nie ludzie, których spotkałam na swojej ścieżce rozwoju nie byłabym tym kim jestem dzisiaj. Od zawsze rozwój wyobrażałam sobie w ten sposób, że są ludzie mądrzejsi i mocniejsi ode mnie. Oni podają mi rękę po to, abym mogła iść do przodu, by było mi łatwiej. Moim zadaniem jest podawać rękę ludziom, którym życie rzuca kłody pod nogi i pomóc im się rozwinąć, ruszyć z miejsca. W ten sposób tworzymy środowisko, w którym można nabrać wiatr w żagle i uwierzyć w swoje możliwości. Tworzymy społeczność, w której chce nam się funkcjonować. Dlatego zdecydowałam się założyć fundację, aby wspierać tych ludzi, którzy nie dostali takiej szansy. By móc jeszcze lepiej realizować swój potencjał oraz potencjał zespołu MotiwatorTeam, w którym mam przyjemność pracować. Zapraszam do współpracy, wesprzyj nasze działania lub dołącz do naszego zespołu. Napisz do nas maila z informacją, jak możesz pomóc. “

Misja Fundacji

1. Naszym celem jest inicjowanie i wspieranie lokalnych inicjatyw związanych z rozwojem przedsiębiorczości i równouprawnieniem kobiet i mężczyzn. Propagujemy wykorzystanie obecnie dostępnych nowoczesnych technologii i systemów do rozwoju kompetencji w zakresie zarządzania przedsiębiorstwem, wdrażania innowacji, zarządzania zespołami i prowadzenia działalności gospodarczej.

2. Wspieramy aktywizację zawodową osób bezrobotnych oraz niepełnosprawnych poprzez udostępnianie informacji o przysługujących tym grupom ułatwieniom.

3. Prowadzimy różne formy działalności edukacyjnej, m.in. organizujemy w Krakowie i Warszawie spotkania dla przedsiębiorczych Polek “Kobieta w Biznesie“.

Projekt “kobieta w biznesie” powstał w październiku 2016 roku. Od tego czasu uczestniczyło w nim ponad 3500 kobiet na terenie całej Polski.

KOBIETA W BIZNESIE to projekt skierowany do przedsiębiorczych kobiet, który umożliwia:

• nawiązanie nowych relacji biznesowych
  • zdobycie wiedzy na temat umiejętności miękkich i prowadzenia biznesu
  • otrzymanie motywacji do działania i wskazówek, jak krok po kroku rozwinąć firmę.

Harmonogram spotkań sprawdzisz na stronie: www.kobietawbiznesie.pl

4. Promujemy wiedzę na temat umiejętności miękkich i przedsiębiorczości wśród młodzieży w autorskim programie Young Achiever Congress. Chcemy wspierać poprzez edukację emocjonalną i finansową. Chcemy uczyć inteligencji emocjonalnej i finansowej. Chcemy pokazać, że szczęście, miłość, radość, dobrostan, dostatek, bogactwo są dla każdego, kto zdecyduje się na to zapracować.

5. Podnosimy świadomość na temat przedsiębiorczości i osobistej efektywności poprzez kursy online i webinary:

Kaizen w sprzedaży,

Samodoskonalenie metodą Kaizen,

Formuła budowania marki osobistej w 6 krokach metodą Kaizen,

10 zasad Kaizen w życiu i biznesie.

6. Prowadzimy również działalność autorską i wydawniczą. Pierwsza wydana pozycja to “Kaizen w Biznesie” autorstwa Anety Wątor. Już wkrótce drugie wydanie “Kaizen. Małymi krokami do efektywności w życiu i biznesie”.